Проблеми с хидравликата на трактора?

Хидравличната система на трактора е ключова за този тип машини.

При избор на нова техника, независимо какъв е производителят й, трябва да се залага на нейната надеждност. Тъй като хидравликата периодично излиза извън строя, важно е да знаете дали впоследствие ще имате достъп до бързо набавяне на резервни части.

Типични неизправности в хидравличната система:

– Проблеми с навесната система

Тя е най-уязвимият детайл. Най-често неизправността се дължи на следното: оръдието просто престава да се вдига/спуска. Причините може да са няколко. Първо, трябва да проверите маслото. То може да е с твърде ниска температура или в недостатъчно количество.

Проблемът може и да е друг: навесната система се издига и спуска, но твърде бавно. В този случай трябва да проверите хидроцилиндъра и наличието на въздух в него. Ако има въздух, необходимо е да затегнете крепежните елементи и да проверите целостта на маркуча за високо налягане. В много случаи този детайл може да се ремонтира. Ако ли не, се налага цялостна смяна.

– Проблеми с ръкохватката на разпределителя

Често при работа с трактора операторите забелязват, че ръкохватката престава да се връща автоматично.

Обикновено причината е в ниската температура на маслото. Този проблем може да свидетелства за нарушено регулиране на налягането в предпазния клапан.

– Проблеми с маслото

Ако температурата на маслото е твърде висока, то това може да е следствие на недостатъчното му количество в хидрорезервоара. Трябва просто да долеете. Случва се причината да е и в задръстване на филтрите. Трябва да ги почистите или смените.

Ако маслото се пени или излиза извън резервоара, проверете хидравличния цилиндър за наличието на всмукан въздух. Ако в това е проблемът, ще се наложи да смените гумените уплътнители.

Източник: fermer.bg