Фирмата стартира дейността си през началото на 2015г.
Водещата идея е да предложи на пазара висококачествено и екологично чисто месо и да допринесе за подема на животновъдството в България!
АБЪРДИЙН АНГУС – ПРЕДПОЧИТАН ОТ СЕЛЕКЦИОНЕРИ И ГАСТРОНОМИ
Абърдийн Ангус е световно призната, като най-добрата порода за висококачествено говеждо месо, създадена в североизточна Шотландия.
Отлично мраморирано, крехко, тънковлакнесто и вкусно са качествата на това месо, които го правят едно от най-търсените на пазара.
Расата предлага много предимства на селекционерите: стабилните Ангус-говеда имат добро месо при добра паша и изискват малко грижи. Това е ясно конкурентно предимство във времена, в които добрият мениджмънт, ниските производствени цени и високото качество са определящи за успеха на една говежда селекция.
ОТЛИЧИТЕЛНИ КАЧЕСТВА НА ПОРОДАТА:
- Лесно приспособими и издръжливи към различни климатични условия -40 / +40 градуса.
- Приспособяват се към пасищно отглеждане, изискват малко грижи и са дълголетни.
- Без рогова говежда порода.
- Цвят: черен, кафяв и червен.
- Тегло: бикове – 800-1000 кг / Юници: 550–700 кг.
- Ранна зрялост: при първото чифтосване възрастта е 14/15 месеца при минимално тегло от 350 кг.
- Плодовитост: 1 теле на година при време на бременността от 9 месеца.
- Висока млечност (2500 – 3000 кг), което позволява бързо наддаване на телетата без отлагания на мазнини.
- Лесно отелване.
- Отбиване на телетата на 6-12 месеца.
- Добра месна продуктивност (65-70%). Най-благоприятно съотношение на месото и костите в трупа (86-88:14-12%).
Предлагаме продажба на месо от различни части на говедата като:
- Гърди
- Бут
- Плешка
- Контра филе
- Предна подбедрица
- Гръб и ребра
- Предна част / Пояс
- Хълбок
- Корем
Офис
гр. София 1000, бул Граф Игнатиев 24Б, ет.3, ап.11
Ел. поща office@angusbg.com