ELICA е семейна компания със седалище в Силистра, България, където близо 200 служители произвеждат и доставят широка гама от оборудване за обработка и съхранение на зърно, почистване, калибриране и заготовка на семена и специализирани инсталации за хранително-вкусовата промишленост.

Мисията на ELICA е да бъде световен лидер в предлагането на пълни технологии. Над 15 инженер-конструктори се грижат за превръщането на индивидуалните изисквания на всеки клиент в реални проекти. ELICA проектира, произвежда и инсталира линии за белене на слънчоглед и оборудва силозни стопанства и пристанища със съоръжения за транспортиране на материали в насипно състояние. След инсталацията се провежда практическо обучение за правилната експлоатация на отделните звена на линията, както и на автоматизацията.

ELICA специализира в проектирането на технологични преработвателни линии за почистване, калибриране и заготовка на семена. Всяка инсталация се разработва по индивидуални изисквания на клиента. Линиите до ключ са лесни за управление с вградена автоматизация. Високият капацитет на обработка е съчетан с уникален дизайн и функционалност. Инсталациите са оборудвани със силози и бункери, индустриални вакуумни системи, компресори, както и с нови системи за тегловно дозиране на „биг баг“ торби и чували.

Бързият растеж на фирмата е резултат от постоянното предприемане на иновации. Удостоверение за качествената работа е широкото глобално присъствие на марката ELICA в Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Представяме Ви част от най-търсеното оборудване на ELICA, което щe подобри ефективността на процесите и ще повиши Вашия работен капацитет.

Машини за грубо почистване – роторни машини предназначени за грубо почистване на входящия материал, преди зареждане на силози със зърно и преди инсталациите за преработка на семена.

Машини за фино почистване – ситови машини, които извършват фино почистване, както и калибриране на семена и бобови култури.

Машини за обеззаразяване – служат за обработка на всички видове семена с цел предпазване от вредители, както и подобряване на цялостния процес на покълване.

Съоръжения за хоризонтален и вертикален транспорт на насипни товари и механизация на складове
– Кофичкови елеватори
– Верижни транспортьори
– Винтови транспортьори
– Лентови транспортьори

Охладители на зърно представляват ефективна система за охлаждане и аериране на зърно.

Фуражни кухни дават възможност за осъществяване на контрол върху качеството на храните, както и подготовка на специфични рецепти в най-кратки срокове.

Италианската Advanced Sorting Machines SRL (ASM) стана част от ELICA Group през 2020. Компанията разчита на повече от 30 години опит в оборудването за оптично сортиране и на собствена структурирана организация за разработване и производство на своите продукти. Широката гама от ASM устройства е начело на методите за сортиране и гарантира максимална чистота на продукта и лесно използване. Технологията на ASM съчетава иновативни софтуерни функции и анализ на данни, така че дори и най-предизвикателните приложения могат да бъдат успешно обработени. Понастоящем оптичните машини на ASM се използват в повече от 50 страни по света, които могат да разчитат на постоянната наличност на висококвалифициран екип за обслужване на клиенти както за дистанционна помощ, така и за локална поддръжка.

ELICA и ASM си сътрудничат вече повече от дванадесет години, през които са изградили стабилно доверие помежду си. През 2019 компаниите споделят щандове на две международни събития – INDAGRA в Букурещ, Румъния и CSS & SEED EXPO в Чикаго, САЩ. С придобиването на ASM, визията на ELICA ще доведе до дългосрочен устойчив растеж и за двете компании чрез използване на високотехнологичните знания на ASM, съчетани с нейния опит и ресурси. Машините, доставяни от ASM, са един от основните компоненти в решенията до ключ, предоставени от българския производител. Благодарение на това сътрудничество, ELICA може да предложи технологии и услуги с добавена стойност. Компанията вече разполага със собствено представителство в ASM в Западна Европа.

ELICA и ASM ще спазят традиционния си ангажимент за качество, изпълнение и удовлетвореност на клиентите. Благодарение на синергията и перфектното им приспособяване двете компании ще предлагат съвместно иновативни решения, разнообразявайки гамата от услуги и продукти на своите клиенти и партньори в световен мащаб.

LinkedIn

Контакти

Адрес: гр. Силистра, ул. "Харалампи Джамджиев" 32
Web site: https://elica-elevator.com/bg/
find us on facebook
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC02iaC1t7_aeLqGQD3U9CyA