Триада 96 АД е български производител на грозде и бяло вино. Централният офис на дружеството се намира в град София.
Триада 96 АД се занимава с:
производство на грозде сорт Ркацители;
производство и търговия на бяло вино със собствена марка – “Хестия”;
комасация на земеделски земи.
Основната си дейност, фирмата развива на територията на град София и град Хисар.
Триада 96 АД извършва комасация на земеделски земи. Централата, на която може да получите информация, се намира в град София, Лозенец. Благодарение на тази услуга, собствениците на малки имоти, разпръснати на голяма територия, могат да получат срещу тях техен поземлен еквивалент на едно място.
Основната идея за прегрупирането на отделните земи в един цял имот води до намаляване на пречките, свързани с разходите за производството на дадена култура. Чрез обединяването на разпокъсана земя може да се започне производство в средни и големи размери на дадена култура.
Комасацията позволява на дадено лице да:
намали разходите за обслужване на земята със земеделска техника;
намали разходите за охрана на насажденията;
намали разходите за поливане и изграждане на съоръжения с различен характер;
подобряване на инфраструктурата на района, в който се намира земята;
подобри производителността (което е следствие от гореизброените).
Когато дадено лице разполага с имот с достатъчна площ, той може по-лесно и с успех да кандидатства за финансиране по европейски програми.
Фирмата оказва пълно съдействие при комасацията на разпокъсани имоти на дадено лице. Работи се според всички изисквания на закона в съответната област на Република България.
Триада 96 АД произвежда висококачествено бяло вино. Виното е с търговската марка “Хестия”, която е собственост на фирмата.
Виното “Хестия” се произвежда от грозде сорт Ркцители. Целия процес се контролира стриктно, за да се постигне отличния баланс между винените качества като цвят, аромат, вкус.
Винен сорт Ркацители – Ркацители е винен сорт грозде, произхождащ от Грузия. Предпочита наклонените места със свежи почви. Зрее късно през втората половина на септември. Устойчив на гниене. При по-силно натоварване дава добра реколта. Сравнително устойчив е на гниене, суша и студ. Гроздът е среден, цилиндричен, или цилиндрично-коничен, понякога двуосен, с едно крило, полусбит.
Зърната са средни, овални, зеленикавожьлти. При добро узряване придобива сиворозов оттенък. Ципата е тънка, жилава. Месото е сочно, с хармоничен вкус. Виното му се отличават със светло-сламен цвят, лек, свеж, хармоничен вкус и изразен букет след стареене.